Op dinsdag 3 februari vond bij ons op de faculteit de studiedag Competent in onderzoek? plaats, waarbij leerkrachten zich konden laten informeren én inspireren over onderzoekscompetenties binnen hun vakgebied. In het namiddagblok werden er op de studiedag praktisch georiënteerde workshops georganiseerd, en samen met twee collega’s (Timothy Colleman en Gert De Sutter) presenteerde ik in een workshop Actuele thema’s Nederlands een aantal mogelijke onderzoeksopzetten voor leerlingen in het secundair onderwijs. Je leerlingen binnen het vak Nederlands aan eigen onderzoek laten doen lijkt op het eerste gezicht misschien niet evident, maar er zijn heel wat verschillende perspectieven denkbaar. Grasduin eens in onze selectie, en hopelijk vind je iets om eens uit te proberen in (of buiten) de les! Opmerkingen, aanvullingen en ervaringen zijn uiteraard steeds welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s