De bewuste poster (foto: Taal- en Letterkunde UGent, Facebook)
De bewuste poster (foto: Taal- en Letterkunde UGent, Facebook)

Vandaag vond de vierde editie plaats van het doctorandicolloquium van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte (UGent), na een ‘winterslaap’ van negen jaar. Bijna 50 doctorandi van de faculteit presenteerden er aan de hand van een poster hun onderzoek, niet alleen aan collega’s van de faculteit maar ook aan het ruimere geïnteresseerde publiek. Het colloquium werd dit keer opgehangen aan het actuele thema Open humanities: hoe moeten we binnen de humane wetenschappen omgaan met de lokroep van “open science”? En hoe zit dat precies met “open access”-artikels? Collega Bart Verschaffel wijdde er een keynotelezing aan, en in de namiddag werd het onderwerp ook uitgebreid besproken in een panelgesprek. Dankzij enkele ijverige Twittergebruikers – we zijn méé in onze faculteit, mocht u daar nog aan twijfelen! – kunt u via de hashtag #flwdoc15 de highlights herbeleven.  Zelf presenteerde ik ook een poster, met de ronkende titel Teachers’ Dutch in Flanders: strategies in dealing with monolingual languages in education policies.

Het onderwerp van m’n poster kreeg een mooie plek in het persbericht over het colloquium dat via de UGent werd verspreid, en als je dan wat geluk hebt, kan het snel gaan, zoals vandaag bleek: ’s middags werd ik opgebeld door een journalist van Belga, tegen halfvijf stond het stuk op vrttaal.net, HLN.be en de site van De Morgen en even later werd ik opgebeld door de redactie van De Wereld Vandaag op Radio 1 voor een kort interview. Wat een poster je al niet kan opleveren!

Alweer enorm flatterend op de foto, zoals steeds (bron: Beeldbank UGent, meer foto's op http://www.beeldbank.ugent.be/fotoalbums/1302/52923)
Alweer enorm flatterend op de foto, zoals steeds (bron: Beeldbank UGent, meer foto’s op http://www.beeldbank.ugent.be/fotoalbums/1302/52923)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s