Storify: de Twitterdiscussie over de #taaltest

Toen deze ochtend de resultaten bekend werden gemaakt van de Taaltest die door De Standaard, KU Leuven, Radio 1 en de Taalunie werd afgenomen bij ruim 3000 professionele taalgebruikers (denk aan leerkrachten, advocaten en journalisten), was er geen houden meer aan: in ‘Hautekiet’ (Radio 1) werd opnieuw fel gedebatteerd, en ook op Twitter haalden de verdedigers der Nederlandse standaardtaal alle clichés boven, ons een spiegel voorhoudend van wat er allemaal zou kunnen gebeuren als we de deur openzetten voor een Vlaamser getinte standaardtaal. Gelukkig is er – zelfs op Twitter! – ruimte voor nuance, en om een en ander wat samen te vatten, heb ik op Storify een overzicht gemaakt, én er mijn eigen mening aan toegevoegd. De uwe is uiteraard ook meer dan welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s