Debat op de Boekenbeurs: ‘Hoe Vlaams is ons Nederlands?’ (4 november)

Samen met de Taalunie, Radio 1 en de KU Leuven voerde de krant De Standaard recent een onderzoek naar het Standaardnederlands van Vlaamse taalprofessionals (leraren, journalisten en schrijvers bijvoorbeeld). Wat beschouwen zij zelf als Standaardnederlands? De resultaten worden onder meer besproken tijdens een debat op de Boekenbeurs, op 4 november (18u30, Blauw podium), met Mia Doornaert (journaliste), Siegfried Bracke (politicus N-VA), Sarah Van Hoof (taalonderzoekster) en Marc Reugebrink (auteur). Moderator van dienst is Jan Hautekiet (Radio 1). Een bont gezelschap; ik ben alvast benieuwd naar de inhoud van het debat, én naar de resultaten van het onderzoek natuurlijk – waar ik zelf ook aan deelnam, als zelfverklaarde ‘taalprofessional’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s