2 en 9 oktober: lezingen over meertaligheid en vreemdetaalverwerving in het onderwijs (permanente vorming Taalkunde)

Afgelopen donderdag werd de nieuwe permanente vorming Taalkunde afgetrapt met een lezing over taalgebruik, taalvariatie en taalpercepties van leerkrachten in het Vlaamse onderwijs. Het publiek was behoorlijk talrijk – waarvoor dank! – en we hopen dat dat uiteraard ook het geval zal zijn voor de komende lezingen in de reeks. De twee volgende lezingen, op donderdag 2 en donderdag 9 oktober, staan eveneens in het teken van ‘taal en onderwijs’, maar belichten andere facetten: meertaligheid en taalverwerving (beide in tegenstelling tot de vorige lezing, die volledig op het Nederlands focuste).

Komende donderdag, 2 oktober, spreken Fauve De Backer, Reinhilde Pulinx en Sven Sierens (Steunpunt Diversiteit en Leren, UGent) over ‘Meertaligheid en onderwijs‘, en de week erop proberen Ellen Simon en Liv Persson een andere prangende vraag te beantwoorden: ‘Zijn kinderen sponzen (wat taal betreft)? Vroeg vreemdetalenonderwijs in perspectief‘. Beide lezingen vinden plaats in auditorium A van de Blandijn (Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, 9000 Gent), vanaf 19 uur. Het einde is voorzien rond 20u30. Leerkrachten (en andere geïnteresseerden) kunnen een attest van aanwezigheid krijgen.

Een overzicht van alle lezingen en bijbehorende abstracts vindt u hier. Meer informatie op: http://www.taalenletterkunde.ugent.be/permanentevorming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s