Taal en Tongval 2014: over (de)standaardiseringsprocessen in Europa [28-11-2014]

Samen met een aantal collega’s van de UGent organiseer ik op vrijdag 28 november de volgende editie van het Taal en Tongval-colloquium, dat als titel (De)standardisation in Europe: Qualitative and quantitative approaches heeft meegekregen. Op de call for papers kwamen er heel wat enthousiaste reacties en boeiende abstracts binnen, en daaruit hebben we een boeiend en veelzijdig programma kunnen puren. Dankzij de steun van het FWO, de faculteit Letteren en Wijsbegeerte (UGent) en de collega’s van het tijdschrift Taal & Tongval kunnen we op dat colloquium bovendien een aantal boeiende internationale keynote speakers uitnodigen: Winifred Davies (Aberystwyth University), Stefan Grondelaers (Radboud Universiteit Nijmegen), Tore Kristiansen (Universiteit van Kopenhagen) en Barbara Soukup (Universiteit van Wenen).

Meer informatie over het colloquium is terug te vinden op de website, en het voorlopige programma – met 4 plenaire lezingen en 15 paperpresentaties – is hier terug te vinden. Meer praktische informatie over inschrijvingen volgt binnenkort (eind augustus), en ook de abstracts worden binnenkort online geplaatst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s